skip to Main Content

Confectie pruiken

Jaren ervaring met confectie pruiken

Confectie pruiken zijn haarwerken/haarstukken die op voorraad liggen bij onze leveranciers. Dit zijn dus in principe kant en klare haarwerken. Het grootste voordeel van een confectie pruik is dat ze ontzettend snel leverbaar zijn, een mal van uw hoofd maken is hierbij niet nodig. Confectie pruiken zijn er in allerlei soorten en maten, zodat er altijd iets tussen zit wat perfect bij u past. Confectie pruiken zijn zowel in echt haar, synthetische vezel, een techno vezel of een mix vezel te verkrijgen. Elke soort is verkrijgbaar in verschillende structuren en kleuren. Het binnenwerk (de binnenkant) van de pruiken zijn allemaal met zorg samengesteld voor het ultieme draagcomfort.

Voorbeelden

Waarom confectie pruiken?

Meestal wordt een confectie pruik gebruikt voor mensen die snel een haarstuk nodig hebben. Bijvoorbeeld na het krijgen van een chemokuur of een haarziekte zoals alopecia. Dit is een ziekte waarbij het haar uitvalt op bepaalde plekken of in het geheel. Dit kan langzaam gaan, maar in sommige gevallen ook heel snel. Dan is een snelle oplossing vereist en dan is een confectie pruik de perfecte oplossing. Op zo’n moment is er geen tijd om op een maatwerk te wachten, want daarbij zijn de levertijden vaak tussen de 6 en 8 maanden. Lees hier meer over onder het kopje maatwerk.

Een confectie pruik wordt altijd aangepast op uw hoofd. Bij HAIR@RACHEL gaan we daarin anders te werk dan bij andere haarwerkers. Wij werken niet op een pashoofd, maar op uw eigen hoofd. Terwijl u het haarstuk op heeft gaan wij de pruik knippen en föhnen, precies zoals u het wilt. Op die manier lijkt het net of uw eigen haar geknipt wordt. Daarna zorgen wij dat het haarwerk mooi in model zit, zodat u met een tevreden en goed gevoel naar buiten loopt.

Contact opnemen

Vergoeding zorgverzekeraar

De vergoeding van confectie pruiken en haarwerken is opgenomen in de zorgverzekeringswet en vindt plaats op basis van de ‘Regeling Hulpmiddelen’. Heeft u een verwijzing gekregen van uw arts? Dan keert vrijwel iedere zorgverzekeraar een vast bedrag uit. Kijk voor dit bedrag goed in uw verzekeringspolis want deze wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Bent u aanvullend verzekerd? Dan ontvangt u mogelijk nog een aanvulling bovenop dit vaste bedrag. De hoogte van deze aanvulling verschilt per verzekering. Doordat wij contracten hebben met alle zorgverzekeraars regelen wij de declaratie bij uw verzekeraar voor u.

HAIR@RACHEL

Heeft u een vraag over een confectie pruik of een pruik op maat? Maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek. U kunt met ons contact opnemen via telefoon of mail. Of loop gerust een keer binnen in onze salon in Oisterwijk. Wij helpen u graag!

Afspraak maken

Afspraak maken
06 295 370 70