skip to Main Content

Pruiken informatie

Goede pruiken of haarwerken zijn niet te onderscheiden van uw echte haar. Bij HAIR@RACHEL maken we haarwerken van echt haar maar ook van synthetisch haar. Bent u op zoek naar meer informatie over pruiken of haarwerken van echt haar of van synthetisch haar? Kijk dan hieronder.

Informatie pruiken echt haar

Een haarwerk van echt haar heb je veel verschillende soorten en maten. Een pruik van echt haar lijkt het meest op ons eigen haar. Wanneer u voor u de juiste krul, stijl of slag zoekt dan kan dit mooi in het eigen haar verwerkt worden of uw eigen haar wordt volledig bedekt. Wat u maar wilt. Een haarwerk van echt haar is meestal wat duurder qua aanschaf omdat deze ook wat meer aandacht nodig hebben dan een synthetische vezel.

Voordelen pruiken echt haar

Wij gebruiken haarwerken van echt haar vaak bij mensen die het leuk vinden om veel met hun haar te doen, bijvoorbeeld te stijlen of te krullen. Met een haarwerk van echt haar kunt u namelijk alles doen wat u met uw eigen haar ook zou kunnen doen. Wilt u graag lang haar? Dan is een haarstuk van echt haar de beste oplossing. Zo’n haarwerk kan namelijk langer dan 30 centimeter gebruikt worden. Dit is bij haarwerken van synthetisch haar niet geval. Wilt u over synthetisch haar pruiken meer informatie? Lees dan hieronder verder.

Informatie pruiken synthetisch haar

In tegenstelling tot de haarwerken van echt haar heeft een haarwerk van synthetische vezel altijd een lengte die korter is dan 30 centimeter. Wanneer u graag een kortere lengte draagt en niet zo veel met uw haar wil doen, is een haarwerk van synthetisch haar een prima oplossing. U hoeft namelijk dit haarwerk enkel maar te wassen, te conditioneren en op te laten drogen op een droogrekjes. Dit haarwerk droogt dan precies zo op zoals wij het in model hebben gebracht. Een pruik van synthetisch haar is relatief goedkoper dan een haarwerk van echt haar.

Contact opnemen

Intake gesprek

Haarwerken zijn er in verschillende soorten, maten, kwaliteiten en prijzen. In een vrijblijvend intake gesprek laat ik u graag de verschillende haarvormen zien met bijbehorende prijsindicatie. Op basis van uw wensen kijken we wat het beste bij u past! Een intake gesprek kan in de salon plaatsvinden, in het ziekenhuis of bij u thuis. Maak nu een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend intake gesprek en ik neem binnen 5 werkdagen contact met u op! Of bel mij op: 0629537070.

Levertijden en reserveren haarwerk

Nadat we een keuze hebben gemaakt uit de verschillende mogelijkheden ga ik het haarwerk bestellen. U heeft de mogelijkheid om een haarwerk te reserveren voor 3 tot 6 weken. De levertijd voor dames pruiken confectie is 2 werkdagen. Zodra het haarwerk binnen is maken we een afspraak om het haarwerk om maat te maken. De levertijd voor haarwerk op maat is 16 weken.

Vergoeding zorgverzekeraar

De vergoeding van pruiken en haarwerken is opgenomen in de zorgverzekeringswet en vindt plaats op basis van de ‘Regeling Hulpmiddelen’ . Met een verwijzing van uw arts keert vrijwel iedere zorgverzekeraar een vast bedrag uit. Dit bedrag wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld en kunt u terugvinden in uw verzekeringspolis. Indien u aanvullend verzekerd bent, ontvangt u mogelijk bovenop dit bedrag nog een aanvulling. Hoe hoog deze aanvulling is verschilt per verzekering. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en wij regelen de declaratie bij uw verzekeraar voor u.

Nazorg

Iedereen moet in meer of mindere mate wennen aan het dragen van een haarwerk. Bij HAIR@RACHEL wordt uitgebreid de tijd genomen om u te begeleiden zodat u thuis uw haarwerk op de juiste manier kunt verzorgen en stylen. Heeft u naderhand nog vragen, dan kunt u altijd terecht in de salon. Vanzelfsprekend kunt u ook voor het wassen, knippen en föhnen van uw haarwerk bij mij terecht.

Onderhoud

In de salon kunt u terecht voor wassen, knippen en föhnen van uw haarwerk.

Alle pruiken en haarwerken hebben onderhoud nodig , ongeacht of ze uit echt haar of uit synthetisch haar bestaan. Zodra u een haarwerk of een pruik heeft aangeschaft, dient u deze zelf ook goed te onderhouden. Zo kunt u het regelmatig wassen, zodat het huidtalg en andere vuile stoffen die in uw haarwerk terecht zijn gekomen, verwijderd worden. Voor het optimale resultaat adviseer ik u graag omtrent de producten die hiervoor nodig zijn.

Voorkom slijtage
Daarnaast kunnen wij ook uitleggen hoe slijtage het beste voorkomen kan worden, aangezien er een aantal oorzaken zijn die het slijtageproces versnellen. Denk hierbij aan de schade die het haarwerk oploopt zodra deze te maken krijgen met overmatige transpiratie, warmtebronnen of wrijving.

Garantie

U heeft 6 maanden garantie op uw haarwerk, mits u uw haarwerk goed verzorgd. Garantie geldt alleen op fabricagefouten en niet op gebruikerssporen.

Vakantiewaarneming

In overleg met HAIR@RACHEL.

Klachtenprocedure

HAIR@RACHEL is u natuurlijk zo goed mogelijk van dienst. Toch kan het mogelijk zijn dat u niet geheel tevreden bent over uw haarwerk. In onze kapsalon ligt de brochure klachtenprocedure voor u klaar. Daarnaast krijgt u altijd het klachtenformulier mee. U kunt het klachtenformulier invullen en per post versturen naar:

HAIR@RACHEL
Splitterij 1
5061 TX Oisterwijk

Binnen 5 werkdagen ontvangt u een bevestiging van uw klacht. Het spreekt vanzelf dat HAIR@RACHEL er alles aan doet om samen met u de juiste oplossing te vinden. Wanneer er geen passende oplossing gevonden wordt, dan kan het klachtenformulier, op uw verzoek, als klacht worden voorgelegd bij de onafhankelijke klachtencommissie van de betreffende branche; ANKO (Koninklijke Algemene Nederlandse KappersOrganisatie).

Geschillencommissie

Mocht u niet tevreden zijn over de afhandeling van uw klacht. Dan kunt u in dat geval terecht bij de onafhankelijke geschillencommissie. Indien nodig schakelt de Geschillencommissie een deskundige in. Als de Geschillencommissie over alle benodigde informatie beschikt, houdt zij een zitting. Na de zitting doet de commissie een uitspraak. De uitspraak van De Geschillencommissie geldt voor beide partijen. Een procedure bij de geschillencommissie duurt gemiddeld 3 maanden.

Website geschillencommissie

Synthetisch haar vs. Haarwerken van echt haar

Beide haarwerken zijn absoluut niet van echt te onderscheiden. Toch zijn er wel een aantal verschillen in het gebruik van het haarwerk. We zetten de verschillen tussen beide haarwerken nog even op een rijtje.

Echt haar Synthetisch haar
Modelleren Intensief Eenvoudig
Haar langer dan 30 cm Ja Nee
Levensduur Ca. 1 jaar, mits goed verzorgd Ca. 6 – 9 maanden, mits goed verzorgd
Prijs Hoog segment Laag tot midden
Wassen / Shampoo Mag dagelijks Minimaal 1x per week
Conditioner Mag dagelijks Minimaal 1x per week
Haarlak Ja Alleen speciale van HAIR@RACHEL
Föhnen Ja Nee
Stijltang / Krultang Ja Nee
Haar verven Ja Nee
Slapen Ja Nee
Zwemmen Ja Nee
Sporten Ja Is niet aan te raden

Zoals u kunt zien zijn er dus nogal wat verschillen. Om voor u de juiste keuze te maken nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend intake gesprek. Daarin kunnen we samen kijken wat voor haarwerk het beste bij u past.

Afspraak maken

Afspraak maken
06 295 370 70